V podjetju zagotovo uporabljate vsaj eno tiskalno napravo. Ampak, ali ste se kdaj vprašali, koliko časa in dela zahteva brezhibno delovanje tiskalnika? Tudi v primeru, ko tiskalnik najemate? Od serviserjev, ki so zadolženi za vzdrževanje, rezervnih delov in popravil, nameščanja, programiranja in posodobitev do nakupa kartuš in papirja za tiskanje. Vse skupaj je časovno in stroškovno obremenilno za podjetje ali posameznika, ki mora skrbeti za nemoteno delovanje tiskalnika.

Z namenom enostavne uporabniške izkušnje barvnega tiskanja smo v Optiprintu razvili rešitev, ki predstavlja več kot le najem tiskalnika.

Celostno upravljanje storitve tiskanja – Optiprintova rešitev

Storitve za upravljanje tiskanja (krajše MPS, ang. managed print services) so kombinacija storitev in prilagojenih rešitev z namenom optimizacije in spremljanja tiskanja v podjetju.  S storitvijo izboljšamo uporabniško izkušnjo tiskanja in dosežemo prihranke z optimizacijo naprav, ki so nameščene na posameznih oddelkih v podjetju. Storitev vključuje oceno porabe tiskanja, namestitev in vzdrževanje strojne opreme ter pripadajoče materiale.

V podjetju Optiprint celostno upravljanje storitve zagotavljamo tako, da v storitev najema tiskalnika vključujemo vzdrževanje tiskalnika, vse rezervne dele in nikoli izpraznjeno barvno kartušo. Storitev vključuje celostno podporo, takojšnjo tehnično razrešitev na daljavo in odziven servis, ki težave na terenu povečini  razreši še isti dan. Opcijsko lahko stranke pri nas naročijo tudi kakovosten papir za tiskanje.

Optimizacija tiskanja ob brezskrbni uporabi

Osrednji cilj upravljanja storitve tiskanja predstavljata optimizacija tiskanja in enostavna uporaba. Optimizacija je zasnovana tako, da pripomore k čim boljšemu izkoriščanju tiskalnika, dodeljenega v posameznem oddelku v podjetju. Glede na potrebe tiskanja, skeniranja in kopiranja v oddelek namestimo najprimernejšo napravo. Le-ta bo maksimalno izkoriščena, temu primerno pa bo prilagojen strošek njene uporabe.

Kako upravljanje storitve tiskanja v resnici deluje?

Ob obisku podjetja ocenimo izkoriščenost tiskalnikov ali multifunkcijskih naprav, ki so trenutno v uporabi. Na podlagi informacij, ki jih pridobimo iz omrežja, kamor so priključeni tiskalniki, ovrednotimo porabo tiskanja v podjetju. Na ravni vsakega oddelka nato ocenimo potrebo po tiskanju. Ustvarimo optimalno shemo izbranih tiskalnikov ali mulfitunkcijskih naprav po oddelkih in jih prerazporedimo glede na porabo. S tem pristopom se izognemo namestitvam tiskalnikov, katerih funkcionalnosti niso izkoriščene. Podjetje tako ob zagotavljanju brezskrbnega tiskanja realno plačuje le toliko, kolikor tiskalnike dejansko potrebuje in uporablja.

S storitvijo do višje produktivnosti v podjetju

Upravljanje storitve tiskanja dviguje učinkovitost podjetja, saj stremi k učinkovitemu izkoriščanju sredstev v podjetju. Največja dodana vrednost je brezskrbnost. Poenostavljeno upravljanje podjetje razreši vseh obveznosti, povezanih s tiskalnikom. Zaposleni se izognejo načrtovanemu nakupovanju kartuš, saj je neomejena barvna kartuša vključena v najem tiskalnika. Izognejo se stroškom popravil, nakupa rezervnih delov in vzdrževanja. Vse to doprinese k izjemnemu prihranku časa, sredstev in dvigu učinkovitosti v podjetju. Zaposleni se  v celoti posvetijo svojemu delu.  Podjetje vnaprej planira svoje stroške tiskanja, ki so vsak mesec fiksni.

Optiprint upravljanje storitev tiskanja je več kot le najem!

Upravljanje storitev tiskanja presega najem tiskalnika, saj zagotavlja vse-v-enem. V strošek najema Optiprint rešitve so všteti stroški namestitve tiskalnika, njegovo vzdrževanje, servisiranje in menjave vseh rezervnih delov. Rešitev vključuje neskončno barvno kartušo in tudi vse stroške, ki so zajeti v dopolnjevanje kartuše. V Optiprintu imamo razvit informacijski sistem, povezan z aplikacijo Mighty Fields, preko katere zagotavljamo diagnostiko, preventivni pregled in učinkovit servis tiskalnikov tudi na daljavo.

Rešitev za mala, srednja in velika podjetja

Optiprint rešitev je idealna za širok spekter uporabnikov. V ponudbi imamo enostavne tiskalnike, multifunkcijske naprave in velike kopirne stroje. Naša rešitev je primerna za:

  • Samostojne podjetnike
  • Mikro podjetja
  • Mala podjetja
  • Srednje velika podjetja
  • Velika podjetja.

Bi moralo tudi vaše podjetje razmisliti o najemu Optiprint rešitve?

Tiskalniki postajajo vedno bolj dostopni, vendar pa je barvni tisk še vedno za marsikatero podjetje predrag. V Optiprintu si prizadevamo zagotavljati brezskrbno izkušnjo barvnega tiskanja, ki uporabnika razbremeni vsakršnih skrbi. Uporabnik brezskrbno tiska, za vse ostalo poskrbimo mi!

Ker verjamemo v kakovost naše storitve, nudimo 14-dnevno brezplačno in neobvezujoče testno obdobje uporabe tiskalnika ali mulfitunkcijske naprave. Verjamemo, da je to najboljši pristop za grajenje zaupanja. Vaše podjetje ob tem ne nosi nikakršnega tveganja.

Prednosti najema Optiprint rešitve

Najem Optiprintove rešitve je enostaven in ne zahteva začetne investicije. V fiksno ceno mesečnega najema so vključeni tiskalnik ali multifunkcijska naprava, priklop in celostna podpora ter vzdrževanje. Prednosti najema so:

  • ni začetne investicije,
  • optimizacija tiskanja v podjetju,
  • oblikovanje cenovno optimalnih paketov glede na kombinacijo tiskalnikov, ki jih najamete,
  • fiksna mesečna najemnina in nadzor nad stroški tiskanja,
  • vključena neskončna kartuša,
  • neskončno skeniranje,
  • vključeno vzdrževanje tiskalnika ali multifukcijske naprave ter
  • odzivna in učinkovita IT podpora.

Prepričajte se o kakovosti naše storitve in oddajte naročilo za neobvezujoč brezplačni preizkus barvnega tiskalnika ali multifunkcijske naprave – tukaj.

Želimo vam prijetno in brezskrbno uporabo tiskalnika!