Pogosta vprašanja

Zakaj najem tiskalnika ali multifunkcijske naprave, namesto nakupa?

Najem tiskalnika ali multifunkcijske naprave omogoča dober pregled nad stroški tiskanja, saj je cena mesečnega najema povsem fiksna in brez dodanih stroškov.

Poleg tega nimate začetne finančne investicije z nakupom tiskalnika, in kar je še pomembneje, nimate stroškov z nakupom kartuš in rezervnih delov tiskalnika.

Najem tiskalnika vas razbremeni vseh skrbi glede vzdrževanja naprave. Zaradi celovite storitve uporabniki prihranijo tudi veliko svojega časa.

Več o prednostih najema pred nakupom si lahko preberete  tukaj. 

Lahko najamem tiskalnik kjerkoli v Sloveniji?

Da.  S franšizno mrežo pokrivamo celotno Slovenijo, zato so vse naše stranke deležne enake storitve, ne glede na njihovo lokacijo. S franšiznimi partnerji smo prisotni v sledečih regijah: Osrednjeslovenska, Gorenjska, Koroška, Obala, Podravska in Pomurska, Severna Primorska, Dolenjska, Savinjska in Primorsko-notranjska.

Kako se obračunava najem tiskalnika?

Mesečni paket je odvisen od števila izpisov, ki jih naredite v enem mesecu. Paket predhodno določite po posvetu z našimi prodajnimi strokovnjaki.

Kaj vse vključuje najem tiskalnika?

Fiksna mesečna najemnina vključuje napravo, namestitev, redno servisiranje, podporo, rezervne dele in potrošni material (kartuše itd.) ter opredeljeno število barvnih ali črno-belih izpisov.

Ali moram sam kupiti kartuše, ko se izpraznijo?

Kartuše so vključene v ceno mesečnega najema. Ko se kartuše izpraznijo, jih vrnemo v podjetje in ponovno napolnimo. Na ta način se izognemo odpadnemu materialu.

Ali moram v primeru okvare tiskalnika plačati servis?

Vse servisne storitve so vključene v ceno mesečnega najema.

Kakšen je odzivni čas v primeru okvare?

Več kot 95 % napak, ki so nam posredovane do 12. ure, obravnavamo v istem dnevu, napake, posredovane po 12. uri, pa v istem dnevu ali najkasneje naslednji dan.

Kaj se zgodi, če mi izbrani tiskalnik ni všeč?

V začetku najema vam nudimo brezplačno testno obdobje. Če ugotovite, da vam izbrani model tiskalnika ne ustreza, ga prevzamemo in po dogovoru namestimo drugega.

Ali je barvni tisk dražji od črno-belega?

Ne. Z lastnim razvojem smo v podjetju Optiprint izenačili ceno barvnega in črno-belega tiska.

Imam majhno pisarno in ne tiskam veliko. Ali je najem tiskalnika smiseln?

Vsak paket najema prilagodimo potrebam posameznika in količini mesečnih izpisov. Če tiskate manj, se dogovorimo za manjši paket.

Ali lahko več uporabnikov uporablja en tiskalnik?

Da. Naši tiskalniki in multifunkcijske naprave so primerni za dinamično delovno okolje in imajo napredne rešitve za vse potrebe.  

Nisem prepričan, koliko tiskam mesečno.

Pred namestitvijo izvedemo analizo stanja tiskanja in na ta način ob namestitvi optimiziramo tisk v vašem podjetju.

Kako vem, kateri tiskalnik je primeren zame?

Naši prodajni strokovnjaki vam bodo po pogovoru z vami svetovali o najprimernejši napravi za vaše delovno okolje.

Kako hitro dobim tiskalnik, ko se odločim za najem?

Tiskalnik vam namestimo v roku 1–2 dni.

Je IT / tehnična podpora vključena v ceno najema tiskalnika?

Da. Naši strokovnjaki tehnične podpore so vam vedno na voljo v klicnem centru in na terenu.

Kaj je Optiprintova rešitev?

Inovativna rešitev tiska, ki smo jo razvili v podjetju Optiprint vam omogoča, da natisnete do 40.000 barvnih kopij, preden tiskalniku začne primanjkovati barve. Gre za sistem za barve, ki ga povežemo s tiskalnikom in se lahko vedno znova napolni. Ker sistem ponovno napolnimo, namesto odvržemo, se tako izognemo goram odpadnih kartuš in tonerjev, s katerimi bi po nepotrebnem onesnaževali okolje.

Ali je Optiprint mednarodno podjetje?

Da. S franšiznim modelom smo poleg celotne Slovenije, kjer je sedež podjetja Optiprint, s podružnicami prisotni tudi na Hrvaškem, v Italiji, Srbiji, Romuniji ter Bosni in Hercegovini. Več informacij, kako postati naš franšizni partner lahko najdete tukaj.

Kako zagotavljate podporo strankam?

V podjetju Optiprint z dovršenim modelom najema tiskalnikov in multifunkcijskih naprav omogočamo brezskrbno tiskanje več kot 4.200 partnerjem, tako majhnim podjetjem, kot tudi velikim korporacijam in številnim institucijam javnega sektorja.

Za nenehno podporo in morebitna vprašanja so vam na voljo naši prodajni strokovnjaki in strokovnjaki tehnične podpore v klicnem centru, na katere se lahko vedno zanesete.