Kako poskrbeti za napravo, ko pisarno zapuščamo za dalj časa?

Kljub temu, da danes večina na oddih ne more brez računalnikov in pametnih telefonov, večje naprave vendarle pustimo v pisarni. Tiskalnik je za nekatere nepogrešljiv, zopet drugi si dokumente natisnejo vnaprej, ali si poiščejo učinkovitejšo rešitev na počitnicah.

Najverjetneje pa vam ob zapuščanju tiskalnika, misli posežejo po vprašanju, kako poskrbeti, da le-ta ohrani svojo optimalno pripravljenost, ko nas ni v pisarni.

Rešitev je zelo enostavna!

Osnovno: TISKALNIKA NE IZKLAPLJAJTE IZ ELEKTRIČNE POVEZAVE

Optiprintova tehnologija ink-jet tiskanja porablja 10-krat manj električne energije v primerjavi z laserskimi tiskalniki. Ko tiskalnik tiska, ne potrebuje toplote pri brizganju črnila, temveč uporablja pritisk na element piezo, ki se premika nazaj in naprej ter brizgne črnilo iz tiskalne glave. (Igor Miličević, Razvojni oddelek Optiprint).

V primeru, da odditete na dopust, ali za dalj časa zapustite pisarno, vam svetujemo, da tiskalnika ne izklapljate iz električne napeljave. Optiprintovi tiskalniki po 15 minutah neuporabe preidejo v stanje mirovanja, ki omogoča ekonomično porabo energije. Tako imenovan “eko-način” ali varčno delovanje porablja minimalno energijo, v povprečju 10-krat manj od stanja aktivnega delovanja tiskalnika. (Igor Miličević, Razvojni oddelek Optiprint).

Priporočeno je, da tiskalnik pustite priklopljen na električno napeljavo, saj se tehnologija samostojno obnavlja. Za zagotavljanje kakovosti tiskanja, se tiskalnik v obdobju mirovanja na določene časovne intervale ponastavi in opravi posodobitvene cikle. Na takšen način tiskalnik samostojno vzdržuje kakovost delovanja in posledično zagotavlja kakovostne izpise, ko ponovno uporabite tiskalnik po vrnitvi z dopusta. (Igor Miličević, Razvojni oddelek Optiprint).

Dodatno: TESTNI IZPIS oz. POROČILO O STANJU NAPRAVE

Če se vendarle kdo od zaposlenih nahaja v pisarni v času odsotnosti, je zaželeno, da tiskalnik izvede pogon tiskalne glave. Tiskalnik naj natisne karkoli, tudi, če gre za minimalno število izpisov. Alternativno, izberete možnost testnega izpisa in preverite ohranjenost neskončne kartuše.

Testni izpis opravite na naslednja načina:

  • Optiprint TISKALNIK: Na napravi držite tipko X, dokler se vam ne natisne poročilo (cca. 5–6 sekund).
  • Optiprint MULTIFUNKCIJSKA NAPRAVA: Na ekranu naprave izberite »Namestitev«, nato »Poročila« in »Poročilo o stanju tiskalnika«.

Optiprint ekipa vam je vedno na voljo

Če imate težave s tiskanjem in kopiranjem, ko se vrnete, nas pokličite! Optiprintova servisna ekipa je dosegljiva na telefonski številki 070 708 400 ali 070 393 830. Na Optiprintovi spletni strani je spletni servisni obrazec, ki ga izpolnite in prijavite tehnično pomanjkljivost. Naši serviserji vam bodo priskočili na pomoč v čim hitrejšem času.

Želimo vam prijeten dopust, brez nepotrebnih skrbi glede tiskalnika. In ko se vrnete, vam želimo brezskrbno tiskanje in kopiranje. 🙂