Novo šolsko leto prinaša nova spoznanja in veliko znanja! Znanje je zaklad, ki ga vedno nosimo s seboj in nihče nam ga ne more vzeti. 

Pridobivanje znanja naj bo privlačno in zabavno

Učenje je veliko lažje, ko ga popestrimo s kreativnostjo. Zato ne pozabimo, kako pomembno je, da so učna gradiva privlačna za oko.

 Barve, slikovna gradiva, miselni vzorci in fotografije vplivajo na boljšo predstavljivost, nazornost in razumevanje.

Barva je najmočnejši dražljaj za naše možgane

Ste vedeli, da možgani uporabljajo barvo za prepoznavanje vzorcev, spominov in absorbiranje novih informacij? Hkrati barve vodijo do hitrejšega iskanja, primerjanja in razumevanja informacij.

Barva ima velik vpliv na povečanje pomnjenja za doseg pozitivnega rezultata ob učenju. Uporaba barv za poudarjanje določenih delov učnega gradiva dvigne nivo pozornosti učencev, jim pomaga bolje razumeti zasnovo besedila, ki ga berejo, hkrati pa podaljša razpon pozornosti. (vir: Olurinola & Omoniyi Tayo).

Barva vpliva na razvoj kratkoročnega spomina

Informacija vstopi v možgane preko senzoričnega zaznavanja, preko sluha in vida. Za kratek čas se zadrži v trenutnem, senzornem spominu. Vendar se informacija hitro izgubi, saj so se možgani zmožni posvečati le majhni količini informacij naenkrat. Razen, ko so stimulirani preko vizualnih zaznavanj. Barva predstavlja najmočnejši dražljaj za naše možgane. Ko informacija pritegne našo pozornost, se ta prenese v kratkoročni spomin ter učinkovitejše pomnjenje. (vir: Dzulkifli & Mustafar).

70 odstotkov slovenskih šol uporablja Optiprint

Pomena uporabe barvnih tiskovin na lažje učenje se zaveda kar 70 odstotkov slovenskih šol, ki že uporabljajo Optiprintovo rešitev barvnega tiskanja. Grajenje kakovostnih odnosov z izobraževalnimi institucijami je naše poslanstvo, hkrati pa motivacija in odgovornost. Z več kot 300 vrtci in osnovnimi šolami si prizadevamo graditi trdne odnose, ki temeljijo na spoštovanju in generiranju skupnega dobrega.

Ravnateljica Darja Delač Felda (Osnovna šola ob Rinži Kočevje) je o zadovoljstvu glede barvnega tiskanja spregovorila: »Odkar imamo na šoli tiskalnik Optiprint, se je učiteljem spremenil svet. Otrokom pa tudi!« 🙂

Natisnite si šolski koledar in barvit urnik

Zakorakajte v novo šolsko leto motivirani in dobro organizirani!  Z vami delimo nekaj uporabnih povezav urnikov in koledarjev, ki si jih natisnete in po potrebi dopolnite.

Izbirajte med različnimi koledarji tukaj. Letni koledar po mesecih za leto 2022/2023 si prenesite tukaj. Do barvitih urnikov dostopajte tukaj.

Želimo vam prijetno, kreativno in uspešno šolsko leto!