Naredimo si sami: V zgolj 3 korakih do čudovitih fotografij!
Naredimo si sami: V zgolj 3 korakih do čudovitih fotografij!

Ste se ravnokar vrnili s počitnic in navdušeno ugotovili, da ste ujeli edinstvene utrinke, ki bi jih želeli ohraniti v fizični obliki?

Digitalne fotografije lahko v le nekaj sekundah delimo na socialnih omrežjih, si jih ogledujemo in jih občudujemo. Vendar pa se nič ne more primerjati z natisnjeno fotografijo, ki jo uokvirimo, razstavimo, obesimo ali podarimo.

Privilegij sodobnega načina življenja nam dovoljuje, da si fotografijo natisnemo kar sami. Zakaj ne? Vse, kar potrebujemo, je foto papir, kakovosten tiskalnik in kanček inspiracije!

Video prispevek prikazuje, kako na enostaven način do visokokakovostne fotke. Sledite naslednjim trem korakom:

1.      Izbira fotografij, ki jih želimo natisniti

Kaj potrebujemo?

  • Izbrane fotografije, multifunkcijski barvni tiskalnik (priporočamo HP tiskalnik 8710 Pro ali HP tiskalnik 7740 Wide) in foto papir (priporočamo HP foto papir).

Priskrbimo si tiskalnik, ki vključuje Optiprint neskončno barvno kartušo. Pripravimo foto papir, ki je nekoliko trši in sijoč na eni strani. Izberemo fotografije, ki jih želimo vključiti v svoj izbor za tisk. Pripravimo tiskalnik in v režo za papir vložimo foto papir za tiskanje.

2.      Odpiranje slik v programu Photo Viewer iz programske opreme Windows 10

Tiskalnik je pripravljen, prav tako foto papir, ki se nahaja v pladnju. Izbrane fotografije odpremo v privzetem programu Photo Viewer, ki nam nudi enostavno oblikovanje za osnovno tiskanje fotografij.

Moje datoteke –> Fotografije –> Natisni (Ctrl+p) –> Več nastavitev –> Velikost papirja: 4 x 6inc / 10 x 15 cm –> Tip papirja: HP Photo Paper –> Kakovost tiskanja: najboljša kakovost –> Napredne nastavitve: tiskanje brez roba –> V redu –> Natisni

(V kolikor si želimo naprednejših funkcij, uporabimo brezplačen program HP Photosmart Essential. )

3.      Oblikovanje in tiskanje fotografij

Dimenzije fotografije imamo pripravljene, prav tako nastavljene robove, barve, tip papirja in kakovost tiskanja. Foto papir je pripravljen v pladnju tiskalnika, tiskalnik je v pripravljenosti. Le še pritisnete tipko za tiskanje in fotografija je natisnjena.  Hitro in enostavno! 🙂

Sedaj le še uživamo v obujanju čudovitih spominov!

Vsi posnetki so avtorski.