Kakovosten pisarniški tiskalnik predstavlja ključni člen v vsaki pisarni. Vseeno pa ima vsaka pisarna različne potrebe po tiskanju in skeniranju, zato je koristno preudarno razmisliti o izbiri tiskalnika. Pred najemom tiskalnika se je smiselno vprašati, kakšne so potrebe vašega podjetja v povezavi s tiskanjem in skeniranjem.

Osnovna vprašanja, ki vodijo k izbiri, so:

Ali tiskamo pogosto in veliko ali v večini skeniramo? Potrebujemo visoko kakovost tiskanja ali nam zadostuje povprečna raven? Imamo enega ali več uporabnikov, ki koristijo napravo?

V Optiprintu ponujamo široko ponudbo tiskalnikov, od enostavnih do multifunkcijskih naprav in velikih kopirnih strojev. V grobem ločimo tiskalnike na manjše namizne, multifunkcijske naprave in velike kopirne stroje.

Manjši namizni tiskalniki

Namizni tiskalniki so odlična izbira za podjetja z manjšimi potrebami tiskanja. Namizni tiskalniki so majhni in enostavni za uporabo. So zmogljivi ter ponujajo uporabo več funkcij hkrati. Hitrost tiska je povprečna za črno-bele kopije in nekoliko nižja, ko tiskamo barvne kopije. Namizni tiskalniki nudijo možnost obojestranskega skeniranja. Prednost nekaterih namiznih tiskalnikov je, da vključujejo funkcijo tiska na različne formate papirja (format A3 in A4). Vsi namizni tiskalniki pa delujejo preko WiFi ali WLAN povezave ter imajo možnost priklopa preko USB ključa.

Manjši namizni tiskalnik je odlična izbira za manjše pisarne in ga koristijo do trije uporabniki. V Optiprintu ponujamo paket START, ki zajema najem namiznega tiskalnika ter vključuje poljubno število (od 1 do 10.000) črno-belih ali barvnih izpisov na mesec in neomejeno število skenov. Paket kot nalašč služi pisarnam, ki jih privlači ugodno, enostavno in učinkovito tiskanje.

Multifunkcijske naprave

Najem multifunkcijske naprave je učinkovita rešitev za podjetja, ki tiskajo veliko in jih zanima visoka kakovost tiska. Poleg tiskanja podjetja koristijo tudi fotokopiranje in skeniranje dokumentov ter pošiljanje faksa. Prednost tehnologije je v tem, da nudi več funkcij v eni napravi. Pred vzponom tehnologije so bila podjetja primorana uporabljati posamezne naprave, kot so skener, kopirni stroj, pisarniški tiskalnik in napravo za pošiljanje faksa. Sedaj lahko opravijo vse na eni sami multifunkcijski napravi in s tem prihranijo veliko časa.

V Optiprintu ponujamo različne vrste multifunkcijskih naprav. Podjetja pri nas izbirajo med novejšimi modeli naprav, ki zagotovljajo visoko kakovostno barvno in črno-belo tiskanje. Hitrost tiskanja in skeniranja na večini naprav je visoka in se z lahkoto primerja s hitrostjo tiskanja na velikih kopirnih strojih (do 55 strani na minuto). Multifunkcijska naprava nudi tudi druge posodobljene funkcije, kot je na primer hitro obojestransko skeniranje in tiskanje ter pošiljanje skeniranih dokumentov na elektronsko pošto in v omrežno mapo računalnika. Multifunkcijski namizni tiskalniki imajo vgrajene pametne postopke zajemanja in urejanja dokumentov ter nudijo napredne varnostne možnosti. Vsi tiskalniki delujejo preko WiFi ali WLAN povezave ter imajo možnost priklopa preko USB ključa.

Podjetja se z najemom multifunkcijske naprave izognejo amortizaciji tehnologije, dodatno znižanje stroškov pa si zagotovijo z izbiro paketa TOP, ki vključuje neomejeno skeniranje in poljubno število (od 1.000 do 25.000) črno-belih ali barvnih izpisov na mesec. Multifunkcijska naprava je zmogljivejša, hitrejša in vsebuje naprednejše funkcije. Primerna je za vse, ki potrebujejo hitro tiskanje in skeniranje. Za paket TOP se običajno odločajo pisarne, ki imajo štiri ali več uporabnikov tiskalnika.

Veliki kopirni stroji

Samostoječi kopirni stroji se uporabljajo v visoko obremenjenih pisarnah. Da si podjetja zagotovijo nemoteno delo, potrebujejo visoko zmogljivo tehnologijo. Največ koristijo skeniranje, kopiranje in tiskanje na različne formate papirja. Prednost tehnologije je v tem, da zagotavlja zelo hitro in kakovostno obojestransko tiskanje in skeniranje.

Samostoječi kopirni stroji nudijo številne funkcije tiskanja, kopiranja, skeniranja, pošiljanja, shranjevanje in faksiranje. Veliki kopirni stroji imajo vgrajene pametne postopke zajemanja in urejanja dokumentov ter napredne varnostne možnosti. Naprave vsebujejo več predalnikov za papir, pri čemer je mogoče tiskati tako na A4 kot na A3 format papirja. Ena izmed pomembnejših lastnosti je hitrost tehnologije, saj novejši modeli naprav natisnejo do 55 strani na minuto. Fotokopirne naprave s programsko opremo omogočajo povezavo na USB in WLAN ter pošiljanje skeniranih dokumentov v omrežne mape ali na elektronsko pošto.

Pogosto se podjetja odločajo za najem kombinacije velikih kopirnih strojev, namiznih multifunkcijskih naprav in manjših namiznih tiskalnikov. V tovrstnih primerih se podjetja odločijo za OPTI paket oziroma paket po meri, ki dopušča sestavo stroškovno najučinkovitejše kombinacije najema ob najvišji uporabnosti. Poslovnim partnerjem svetujemo glede naprav, ki jih imamo v asortimanu, in optimizacije tiska. Vsi poslovni partnerji imajo možnost brezplačne namestitve, v sklopu mesečne najemnine pa je zajeto vzdrževanje.

Optiprint inovacija

V Optiprintu nudimo storitev brezskrbnega barvnega tiskanja in skeniranja. Hkrati pripomoremo k znižanju stroškov, saj naša storitev vključuje sklop brezplačnih storitev, ki so zajete v fiksno ceno za mesečni najem naprave. Poleg servisnih storitev in zanesljive podpore nudimo nikoli izpraznjeno kartušo, ki omogoča tiskanje tako črno-belih kot barvnih kopij po isti ceni in neomejeno skeniranje.

V Optiprintu ponujamo tehnološko dovršeno in ekološko rešitev, pri čemer naprava porabi le en set kartuš  v vsej svoji življenjski dobi. 

Našo storitev in Optiprint pakete lahko preverite tukaj.