Gremo na pot! Popestrimo si vožnjo z reševanjem Optiprint zabavne igrice

Poletje je čas počitnic, igrivosti in novih dogodivščin. Med poletnimi počitnicami se skoraj zagotovo odpravimo na kakšen izlet ali potovanje. Kljub počitniškemu vznemirjenju pa se vendarle zna zgoditi, da postanejo daljše vožnje v avtu nekoliko naporne in dolgočasne. Še posebno za naše najmlajše.

Razen če… jih popestrimo z domiselno igrico 🙂 . In čas v avtomobilu izkoristimo za opazovanje okolice in družinsko druženje.

Igra » Kdo prvi opazi «

»Kdo prvi opazi« je igra, ki zahteva opazovanje okolice.  Otrok prejme izziv, da v okolici zazna v naprej določen predmet ali pojav (npr. most, prometni znak, rdeč avto,  oblak v obliki ovčke ipd.). Cilj je, da se čim prej, ko ga opazi »pofočka«. Zmaga tisti, ki je do zaznave prišel najhitreje.

Da otroku še popestrimo izkušnjo, smo v Optiprintu sestavili domiselno in barvito igro, ki jo natisnete in ponudite otroku ob odhodu. Ko otrok opazi vsakega izmed navedenih pojavov ali opravi izziv, nariše kljukico v levi barvni krog.  Ko obkljuka vse pojave se »pofočka«. Tisti, ki prvi opravi nalogo, zmaga. 🙂

Pdf pripravljen za tisk si prenesite tukaj.

Dodatna ustna različica

Eden izmed sopotnikov predstavi le del pojava (npr. »zagledal/a sem nekaj rumenega«), ostali člani v avtu pa ugotavljajo, kaj bi to lahko bilo.  Igra je dinamična in pogosto vzbudi ogromno smeha.

Reševanje igrivih izzivov služi kot odlično dopolnilo k spodbujanju miselnega razvoja otroka. Dokazano je, da na hitrejše učenje vplivajo smeh, sproščenost, komunikacija in sodelovanje. Čutila pa vplivajo na zaznavanje in hitrejše pomnjenje.

Reševanja se na poti lahko lotite tudi sami, vendar zgolj, v kolikor sedite na sopotnikovem sedežu. Varnost je le na prvem mestu.

Želimo vam srečno, zabavno in ustvarjalno pot

Igra »Kdo prvi opazi« Optiprint na poti

Zagotavljanje brezskrbnega tiskanja je naše poslanstvo, vaše zadovoljstvo pa je nagrada za naše delo. 

BREZPLAČNO: prepričajte se o kakovosti naše storitve in preizkusite testno obdobje tiskanja in skeniranja. Svojo prijavo izpolnite tukaj.