Poletje je čas, ko se marsikatero podjetje sooča z nekoliko manjšim obsegom dela.

Je tudi vaše podjetje eno izmed njih? Ne izgubljajte časa, temveč ga izkoristite za izboljšave. Predstavljamo vam korake, ki vas pripeljejo do boljše organiziranosti in učinkovitosti v vašem podjetju. Postavite trdne temelje in se pripravite na nove izzive, ki jih prinaša jesen.

1.Načrtovanje in postavljanje cilja

Poletje je idealen čas za oceno doseženih ciljev in postavitev novih. Preverite, ali ste dosegli postavljene cilje za prvo polovico leta in analizirajte, kaj bi se lahko izboljšalo. Nato postavite nove cilje za drugo polovico leta ter pripravite načrt, kako jih boste dosegli.

2. Optimizacija stroškov

Preverite vse mesečne in letne stroške poslovanja. Poiščite področja, kjer bi se dalo prihraniti, na primer z zamenjavo dobaviteljev, izboljšano organizacijo nakupov ali uporabo energetsko učinkovitejše opreme.

3. Uvedba boljše organiziranosti

Poletje je tudi čas za pregled organizacijskih procesov. Razmislite o izboljšavah v komunikaciji, sledenju opravil, sodelovanju in uporabi orodij za upravljanje projektov. S tem lahko povečate produktivnost zaposlenih in učinkovitost dela.

4. Usposabljanje zaposlenih

Izkoristite manjšo obremenitev zaposlenih med poletjem in jim ponudite izobraževanje in usposabljanje. Ponudite jim možnost sodelovanja na delavnicah, seminarjih ali spletnih tečajih, ki bodo izboljšali njihove veščine in znanja.

5. Digitalizacija dokumentov

Prehod na digitalno hrambo in upravljanje dokumentov bo olajšal iskanje in shranjevanje informacij ter zmanjšal potrebo po fizičnem prostoru za papirno arhiviranje.

6. Celovito upravljanje tiskanja

Eden od ključnih korakov k boljši organiziranosti poslovanja je učinkovito upravljanje tiskanja. Ta storitev razbremeni zaposlene skrbi za tiskalnik in nakupovanje materialov ter optimizira stroške.

Celovito upravljanje tiskanja je storitev, ki jo nudimo v Optiprintu.

Podjetjem nudimo najem tiskalnikov visoke kakovosti. V najem so vključeni ves potrošni material, tonerji in kartuše. Naša ekipa skrbi za redno vzdrževanje tiskalnikov in tehnično podporo. S tem si podjetja zagotovijo zanesljivo delovanje tiskalnikov brez nepotrebnega organizacijskega in stroškovnega bremena.

Stroški tiskanja so vsak mesec fiksni, kar podjetjem omogoča lažje načrtovanje in predvidljivo porabo operativnih stroškov. Na dolgi rok najem občutno zmanjša stroške, saj podjetja zapravijo bistveno manj v primerjavi z nakupovanjem tonerjev in kartuš. Ste vedeli, da podjetja z najemom prihranijo tudi do 45% stroška tiskanja  v primerjavi z uporabo lastniškega tiskalnika? Preberite si študijo primer ana Inštitutu BAM, d.o.o. in sami preverite izračune (tukaj).

Celovito upravljanje tiskanja temelji na učinkovitem izkoriščanju sredstev. Za podjetja je to odlična priložnost, da se osredotočijo na svojo osnovno dejavnost, medtem ko mi poskrbimo za nemoteno delovanje tiskalnikov.

V Optiprintu vam nudimo priložnost, da preizkusite našo storitev brezplačno. Na ta način boste iz prve roke ugotovili, ali celovito upravljanje tiskanja prispeva k večji produktivnosti tudi v vašem podjetju. Preizkusite nas brezplačno tukaj.

BREZPLAČNI PREIZKUS TISKALNIKA