Novo študjsko leto 2023/2024

Učinkovito študiranje je ključ do uspeha na fakulteti. Naslednjih nekaj nasvetov vam lahko pomaga izboljšati svoje študijske navade in doseči boljše rezultate:

  1. Naredite načrt: Začnite z načrtovanjem svojega študijskega časa. Določite, kdaj boste študirali in koliko časa boste namenili vsaki nalogi ali predmetu. Uporabite koledar ali aplikacijo za upravljanje časa.
  2. Ustvarite učno okolje: Izberite mirno in čisto mesto za študij, kjer vas ne bodo motili. Imejte vse potrebne pripomočke pri roki, da se izognete nepotrebnim prekinitvam.
  3. Natisnite gradivo v barvi: Natisnite predstavitve predavanj, poročila in gradiva v barvah. Barve vam bodo pomagale pri lažjemu pomnenju, povezovanju informacij in osvajanju vsebin.
  4. Razdelite gradivo: Delite študijsko gradivo na manjše, obvladljive enote. To vam bo pomagalo bolje razumeti in zapomniti informacije.
  5. Aktivno branje: Namesto pasivnega branja se poskusite vključiti v gradivo. Pišite si opombe, povzemite ključne točke in postavljajte vprašanja. To bo izboljšalo razumevanje gradiva.
  6. Raznolikost učnih metod: Ne omejujte se le na en način učenja. Poskusite različne metode, kot so pisanje, branje, poslušanje, gledanje videoposnetkov ali učenje v skupini.
  7. Ustvarite časovno stisko: Delajte s časovnimi omejitvami, da se izognete prelaganju študija. Določite si realne roke za dokončanje nalog in se jih držite.
  8. Ponavljanje: Redno ponavljajte gradivo, da se izognete pozabljanju. Uporabite metodo ponovnega pregleda, kjer preletite gradivo večkrat v različnih intervalih.
  9. Bodite organizirani: Uporabljajte urejevalnik nalog ali seznam nalog, da sledite svojemu napredku in obveznostim.
  10. Prehrana in spanje: Skrbite za svoje fizično zdravje. Pravilna prehrana, telesna aktivnost in dovolj spanja bodo povečali vašo kognitivno funkcijo.
  11. Pomagajte si s tehnikami za obvladovanje stresa: Študiranje lahko prinese stres. Učenje tehnik sproščanja, kot so meditacija ali dihalne vaje, vam lahko pomaga obvladovati stres.
  12. Zapomnite si cilje: Določite si konkretne cilje za vsako študijsko sejo. To vam bo dalo jasen namen in motivacijo.
  13. Sodelujte z drugimi: Učenje v skupini ali s partnerjem za študij vam lahko pomaga pri razumevanju gradiva in reševanju težkih vprašanj.
  14. Bodite potrpežljivi: Ne pričakujte takojšnjih rezultatov. Učenje zahteva čas in trud.
  15. Odmori: Redni odmori med študijskimi sejami lahko pomagajo ohraniti koncentracijo in produktivnost.
  16. Pozitiven odnos: Ohranjajte pozitiven odnos do učenja. Verjemite vase in svoje sposobnosti.

O Optiprintovi storitvi

V Optiprintu verjamemo, da je dostop do barvnih gradiv ključen za učenje in razvoj študentovega potenciala. V naši storitvi smo izenačili ceno barvnega tiskanja s ceno črno-belih izpisov, da bi učenje iz barvnih kopij približali vsem študentom. Da bo vstop v novo šolsko leto lažji, smo pripravili tudi vsebine, ki jih lahko sami natisnete in ponudite študentom. Letni šolski koledar, urnik, dnevni planer in bralno kazalo so orodja, ki bodo študentom pomagala vzpostaviti strukturo in red pri študijskem delu. S temi pripomočki bodo lahko bolj učinkovito razporejali čas, sledili nalogam in gradili organizacijske veščine.

Čudovit vstop v študijsko leto 2023/2024 vam želimo!

Učenje je pot, ki nas popelje od vprašanj do odgovorov. Z vsakim korakom odkrijemo nove svetove znanja in spoznavamo, kako velik in čudovit je svet okoli nas. Znanje nam daje moč, da postanemo junaki svoje zgodbe!