Vstop v novo šolsko leto odpira vrata novemu znanju!  Otroci se vračajo nazaj v šolske klopi, polni vznemirjenja a tudi pričakovanji glede obveznosti in učenja.

Kako se hitreje učiti? V Optiprintu smo raziskali osnovne dejavnike za učinkovitejše učenje. Z nekaj iznajdljivosti jih uporabite tudi vi.

Pomembnost barv

Pomembnost barv v procesu učenja je precejšnja. Barve niso le vizualni element, ampak so pomembni dejavnik za ustvarjanje povezav med informacijami. Barve  spodbujajo učenje. Raziskave v psihologiji učenja so pokazale, da barvni elementi povečajo sposobnost shranjevanja informacij v dolgoročni spomin. Otroci se lažje spomnijo informacij, ki so povezane z živimi barvami, saj te spodbujajo možgane in ustvarjajo več povezav med koncepti. Barve niso le okras, temveč ključ do boljšega razumevanja in pomnenja učnih snovi.

Oprijemljivost učnega gradiva

Vendar pa barve niso edini dejavnik, ki vpliva na učinkovitost učenja. Fizično oprijemljivo gradivo ima svojo neprecenljivo vrednost. Raziskave so pokazale, da se otroci lažje osredotočijo in bolje zapomnijo informacije, ko imajo pred seboj fizične kopije gradiva. Dotikanje papirja, pisanje opomb in aktivno rokovanje z tiskanimi gradivi pomagajo ustvariti aktivne povezave med možganskimi centri, kar olajša učenje in pomnenje. Ta pristop je še posebej učinkovit pri zapletenih konceptih, saj omogoča večdimenzionalno razumevanje.

V Optiprintu verjamemo, da je dostop do barvnih gradiv ključen za učenje in razvoj otrokovega potenciala. V naši storitvi smo izenačili ceno barvnega tiskanja s ceno črno-belih izpisov, da bi učenje iz barvnih kopij približali vsem učencem. Da bo vstop v novo šolsko leto lažji, smo pripravili tudi vsebine, ki jih lahko sami natisnete in ponudite otrokom. Letni šolski koledar, urnik, dnevni planer in bralno kazalo so orodja, ki bodo otrokom pomagala vzpostaviti strukturo in red pri šolskem delu. S temi pripomočki bodo lahko bolj učinkovito razporejali čas, sledili nalogam in gradili organizacijske veščine.

Čudovit vstop v šolsko leto 2023/2024 vam želimo!

Učenje je kot čarobna pot, ki nas popelje od vprašanj do odgovorov. Z vsakim korakom odkrijemo nove svetove znanja in spoznavamo, kako velik in čudovit je svet okoli nas. Znanje nam daje moč, da postanemo junaki svoje zgodbe!