Alen Osterman, direktor Optiprinta

Alen Osterman, direktor podjetja Optiprint, d.o.o.

Naj vam novo leto prinese sveže energije in novih začetkov.
Srečno in uspešno v letu 2022.

NAGOVOR DIREKTORJA 

Cenjeni partnerji! 

Običajno je tako, da si ljudje zapomnimo samo dobre stvari, slabe hitreje zbledijo – in prav je tako. Če si danes v spomin težje prikličemo kakšne posebne dogodke iz leta 2011, bomo verjetno leto 2021 tudi leta 2031 pomnili kot obdobje, ko smo se na vsakem koraku sprehajali z maskami in morali upoštevati različne omejitve.

Zato si je morda vredno ob prehodu v novo 2022 še toliko bolj iskreno zaželeti ponoven povratek v normalno življenje, kot smo ga bili vajeni. Naj nam vsem prihajajoče leto prinese veliko lepih in pozitivnih trenutkov, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu.

Na Optiprintu je za nami še eno zelo uspešno leto, saj smo rasli v vseh segmentih. Razširili smo nabor storitev, ki jih ponujamo, povečali število uporabnikov naših storitev in znesek generiranih prihodkov. Še bolj smo se približali našim strankam, saj smo, tako v servisu kot prodaji, zaposlovali nove sodelavce, ki so regijsko razporejeni in tako še bližje vsem, ki uporabljajo naše storitve.

Začeli smo uresničevati drugi del vizije našega podjetja “biti partner našim strankam, ne samo za papirno, ampak tudi za brezpapirno poslovanje”. Tako smo postali EBA partner in naši ponudbi dodali rešitve za digitalizacijo in upravljanje z dokumenti ter storitve IT podpore in svetovanja. Na ta način lahko uresničujemo svoje poslanstvo lajšanja poslovanja in povečevanja učinkovitosti dela. Učinkovitost dela povečujemo s skrbjo za zdravje na delovnem mestu, k čemur prispeva tudi zadostna hidracija telesa. Zato nas še posebej veseli, da se vse več strank odloča za našo ponudbo Spring vodnih barov.

Ostajamo zavezani trajnostnemu razvoju. Kot smo odpravili potrebo po menjavi kartuš na naših multifunkcijskih napravah, s pomočjo naše ponudbe Spring vodnih barov zmanjšujemo odpadno plastiko in prispevamo k boljšemu počutju na delovnem mestu.

Sredi letošnjega leta smo dobili nepričakovan izziv, saj smo morali praktično čez noč poskrbeti za uporabnike Optiprint storitev na področju Podravja in Pomurja, skrb za katere je bila pred tem zaupana eni izmed naših franšiz. Dokazali smo, da znamo in zmoremo. Pokazali smo veliko mero prilagodljivosti, predvsem pa si medsebojno pomagali, prevzemali delo drugih oddelkov ter na ta način pokazali tudi veliko mero kolegialnosti. Zavedamo se namreč, da smo tu, ne samo za naše stranke, ampak tudi zaradi naših strank. V kolikor ima težave eden izmed oddelkov v podjetju, imamo posledično težave vsi in ker se tega zavedamo, nam ni težko priskočiti na pomoč eden drugemu.

V svojem imenu in v imenu vseh Optiprintovcev želim vsem našim sodelavcem, kakor tudi vsem našim strankam, veliko lepih trenutkov v krogu najbližjih ter zdravo, srečno in nepozabno leto 2022, ki naj bo izpolnjeno z lepimi doživetji.

Alen Osterman, direktor