Optiprintova_prodajna_ekipa_svetovanje_najem_tiskalnika

Izbira najboljšega tiskalnika za vaše podjetje zagotovo ni lahka odločitev. Med zapletenimi tehničnimi specifikacijami in desetinami razpoložljivih modelov se zdi izbira nove naprave precej zapletena.

Vsekakor se je smotrno odločiti za tiskalnik, ki je multifunkcijski. Multifunkcijski tiskalnik nudi vse v enem, tiskanje, fotokopiranje in skeniranje in predstavlja najboljšo rešitev za večino podjetij.

Če želite vedeti, kako izbrati najboljši multifunkcijski tiskalnik za vaše podjetje, je spodnji vodnik pravi za vas.

Kriteriji za izbiro pravega tiskalnika

  1. Ugotovite, katera velikost tiskalnika ustreza vašemu prostoru

Nočete narediti napake in izbrati tiskalnika, ki je po velikosti neustrezen za vašo pisarno. Predno začnete izbirati tiskalnike, razmislite o prostoru za namestitev in o tem, kako bosta njegova velikost ali lokacija vplivala na prostorsko prehodnost in produktivnost vaših zaposlenih.

Če izbira velikega tiskalnika pomeni, da ga postavite na neprimerno mesto, lahko to negativno vpliva na učinkovitost vašega delovnega mesta. Na srečo so večnamenski brizgalni tiskalniki na voljo v kompaktnih velikostih za majhne pisarniške prostore.

  1. Razmislite o vsakodnevnih potrebah vaše pisarne

Izbran tiskalnik mora biti sposoben slediti vašemu dnevnemu delovnemu toku. Če ima vaša pisarna velike potrebe po tiskanju, je večnamenski tiskalnik dobra izbira. Če vaša pisarna vsakodnevno tiska, kopira in skenira velike količine dokumentov, lahko visoke hitrosti laserskega tiskalnika izpolnijo vaše potrebe. Če pa morate izdelati visokokakovostne fotografije, tiskati na različne velikosti dokumentov ali tiskati na različne vrste papirja, je brizgalni tiskalnik bolj primeren.

Koliko tiskate, je le prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti. Kaj tiskate in koliko zaposlenih bo tiskalo iz posamezne tiskalniške enote, sta pomembna dejavnika, ki ju morate obravnavati, predno izberete tiskalnik. Tukaj je nekaj osnovnih vprašanj, ki si jih želite zastaviti:

  • Katera opravila tiskalnika koristite? Poleg tiskanja, je večina današnjih multifunkcijskih tiskalnikov zasnovanih za kopiranje, faksiranje, skeniranje in pošiljanje dokumentov po e-pošti, zato morate to upoštevati.
  • Katero vrsto dokumenta najpogosteje tiskate? Ali v vsakodnevnih poslovnih praksah potrebujete polno barvno tiskanje ali lahko preživite samo s črno-belim?
  • Bo vaš tiskalnik omrežen med več zaposlenimi ali samo enim? Ali lahko prihranite denar, če izberete en tiskalnik z večjo zmogljivostjo, namesto da bi sledili več posameznim tiskalnikom?
  • Koliko prostora imate za delo? Mala podjetja pogosto delujejo v majhnih prostorih, zato je pomembno vedeti, da so nekateri tiskalniki preprosto večji od drugih.
  1. Ocenite, katere lastnosti so bistvene

Razmislite, katere dodatne funkcije bodo najbolj ustrezale vašemu delovnemu procesu v pisarni. Funkcije, kot sta mobilno ali brezžično tiskanje, lahko pomagajo izboljšati produktivnost vaše pisarne, pa vendar so za nekatera podjetja bolj pomembna, medtem, ko jih druga ne koristijo.

Da si boste lažje odgovorili na zastavljena vprašanja, smo vam pripravili osnovno delitev multifunkcijskih tiskalnikov, ki jih imamo v portfelju Optiprint, d.o.o., in v primerjavo predstavili specifične modele.

Manjši multifunkcijski tiskalniki

Manjši multifunkcijski tiskalniki so primerni za manjša podjetja in domače pisarne. Ti tiskalniki so majhni in zavzamejo le malo prostora. So enostavni za uporabo in tudi zmogljivi, z visoko ločljivostjo tiskanja. Hitrost tiska je povprečna za črno-bele kopije in nekoliko nižja, ko tiskamo barvne izpise. Predalnik za papir je običajno le en in ima nekoliko manj prostora za vnos. Namizni tiskalniki nudijo možnost obojestranskega tiskanja in skeniranja. Omogočijo pošiljanje skeniranih dokumentov na elektronsko pošto in v omrežno mapo računalnika. Manjši tiskalnik je primernejši za do pet uporabnikov.

Multifunkcijska naprava HP OfficeJet Pro 9012e

Multifunkcijska naprava HP OfficeJet Pro 9012e (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Večfunkcijska naprava HP OfficeJet Pro 9010

Napravo HP 9010 najpogosteje koristijo samostojni podjetniki, mikro podjetja in mala podjetja. Uporabljajo ga tudi manjše enote izobraževalnih institucij, kot so podružnične šole in manjši vrtci.

  • Primerno za: manjše pisarne.
  • Prednosti: Wi-Fi povezava, kvaliteten tisk, faks, obojestransko avtomatsko tiskanje, avtomatski podajalnik papirja za skeniranje in kopiranje.
  • Funkcije: tiskanje/kopiranje/skeniranje.
  • Format in tehnologija: A4, brizgalni.
  • Ločljivost tiskanja: 1.200 x 1.200 dpi.
  • Hitrost tiskanja: do 22 strani/min (črno-belo) in 18 strani/min (barvno).
  • Povezava: USB, Wi-Fi, mreža.
  • Kapaciteta predala za papir: 225 listov.
  • Možnost brezžičnega tiskanja: da.

Večji multifunkcijski tiskalniki

Večji multifunkcijski tiskalniki so večji in imajo vsaj dva predalnika za papir. Nekateri izmed njih ponujajo tiskanje na različne formate papirja (format A3 in A4).Večji multifunkcijski tiskalniki so prepoznani po višji zmogljivosti. Hitrost tiskanja in skeniranja je visoka ter se z lahkoto primerja s hitrostjo tiskanja na velikih kopirnih strojih (do 55 strani na minuto). Multifunkcijska naprava nudi hitro obojestransko skeniranje in printanje ter pošiljanje skeniranih dokumentov na elektronsko pošto in v omrežno mapo računalnika. Multifunkcijski namizni tiskalniki imajo vgrajene pametne postopke zajemanja in urejanja dokumentov ter nudijo napredne varnostne možnosti.

Na večjem multifunkcijskem tiskalniku je lahko povezanih več računalniških enot (primeren za do osem uporabnikov).

Multifunkcijska naprava HP PageWide Pro 477dw (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Večfunkcijska naprava HP PageWide Pro 477dw

 Tiskalnik HP 477 najpogosteje uporabljajo manjša in srednje velika podjetja, ki potrebujejo zmogljivejši tiskalnik in cenijo hitro tiskanje in skeniranje. Pogosto so to podjetja, ki delujejo na področju računovodskih, knjigovodskih, revizijskih in davčnih dejavnosti, odvetniške pisarne in podjetja, ki se ukvarjajo s svetovanjem. Med izobraževalnimi institucijami, HP 477 koristijo osnovne in srednje šole.

  • Primerno za: za manjše, srednje in velike pisarne.
  • Prednostihitro tiskanje in skeniranje, obojestransko avtomatsko tiskanje, Wi-Fi, avtomatski podajalnik papirja za skeniranje in kopiranje, dva predala za papir.
  • Funkcije: tiskanje/skeniranje/kopiranje/faksiranje.
  • Format in tehnologija: A4, brizgalna.
  • Ločljivost tiskanja: do 2.400 x 1.200 dpi.
  • Hitrost tiskanja: do 55 strani/min črno-belo in barvno (draft).
  • Povezava: USB, mrežna, Wi-Fi.
  • Kapaciteta predala za papir: 500 listov drugi predal, 50 listov prvi predal.
  • Možnost brezžičnega tiskanja: da.
Multifunkcijska naprava HP OfficeJet Pro 7740

Multifunkcijska naprava HP OfficeJet Pro 7740 (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Multifunkcijska naprava HP OfficeJet Pro 7740

Največja prednost HP Pro 7740 tiskalnika je možnosti kopiranja na A3 format. Ta tiskalnik prinaša korist podjetjem, ki delujejo na področju arhitekturnega, urbanističnega in tehničnega projektiranja, ter geodetskim podjetjem. Med izobraževalnimi institucijami, HP 7740 koristijo predvsem vrtci.

  • Primerno za: srednje velike pisarne.
  • Prednostitiskanje A4 in A3, brezrobo tiskanje, Wi-Fi, obojestransko avtomatsko tiskanje, avtomatski podajalnik papirja za skeniranje in kopiranje.
  • Funkcije: tiskanje/skeniranje/kopiranje/faksiranje.
  • Format in tehnologija: A3, brizgalna.
  • Ločljivost tiskanja: do 4800 x 1200 dpi.
  • Hitrost tiskanja: do 22 strani/min (črno-belo), do 18 strani/min (barvno).
  • Povezava: USB 2.0, Wi-FI, mrežna.
  • Kapaciteta predala za papir: 250 listov prvi predal, 250 listov drugi predal.
  • Možnost brezžičnega tiskanja: da.

Kopirni stroji

Kopirni stroji se uporabljajo v bolj obremenjenih pisarnah. To so velike samostoječe naprave, ki v pisarni zavzamejo kar nekaj prostora. Samostoječi kopirni stroji so laserske naprave in nudijo zmogljivejše funkcije tiskanja, kopiranja, skeniranja dokumentov, njihovo shranjevanje in pošiljanje ter faksiranje.

Največja prednost kopirnih strojev je, da nudijo tiskanje na  različne formate papirja. Kopirne naprave vsebujejo več predalnikov za papir, pri čemer je mogoče tiskati hkrati na A4 in A3 format papirja. Poleg tega imajo na voljo dodatne predalnike za različne dimenzije papirja. S kopirnim strojem podjetja tiskajo na kuverte, nalepke, letake in promocijska gradiva.

Na kopirnem stroju je lahko povezanih več računalniških enot (osem uporabnikov in več).

Fotokopirni_stroj_Konica_Minolta_Bizhub_C554_najem_tiskalnika_OPTIPRINT

Fotokopirni stroj Konica Minolta Bizhub C554/e (Foto: Optiprint, d.o.o.)

Fotokopirni stroj Konica Minolta Bizhub C554/e

Fotokopirni stroj najpogosteje koristijo srednje velika in velika podjetja, ki cenijo lasersko tiskanje in imajo potrebo po dodatnih nastavitvah tiskanja. Za tovrstni fotokopirni stroj se po navadi odločajo večja gradbena podjetja in večji projektanti. Med izobraževalnimi institucijami pa se zanj najpogosteje odločijo šole, ki ga namestijo v šolske zbornice.

  • Primerno za: srednje velike in velike pisarne ki tiskajo na različne formate papirja (kuverte, nalepke, letaki ipd.)
  • Prednosti: tiskanje do A3, brezrobo tiskanje, Wi-Fi, obojestransko avtomatsko tiskanje, avtomatski podajalnik papirja za skeniranje in kopiranje.
  • Funkcije: tiskanje/skeniranje/kopiranje/faksiranje.
  • Format in tehnologija:  A3, A2, laser.
  • Ločljivost tiskanja: do 4800 x 1200 dpi.
  • Hitrost tiskanja: do 55 strani/min (črno-belo in barvno).
  • Povezava: USB 2.0, mrežna.
  • Kapaciteta predala za papir: 500 listov prvi predal, 500 listov drugi predal, 5000 tretji predal, 2500 četrti, 2500 peti predal.
  • Možnost brezžičnega tiskanja: da.

Odločite se za pravega!

Še ne veste, kateri multifunkcijski tiskalnik je pravi za vas? Pokličite Optiprintove prodajne svetovalce, ki vam bodo svetovali in pomagali k pravilni izbiri.

Več o Optiprintovi storitvi

V Optiprintu nudimo najem tiskalnikov in storitev brezskrbnega barvnega tiskanja, kopiranja in skeniranja. Najem je enostaven in poteka v obliki paketov Opti S, Opti M in Opti L. Uporabniki izbirajo med raznoliko ponudbo multifunkcijskih tiskalnikov. Mesečna cena paketa je fiksna in vključuje vzdrževanje tiskalnika in tehnično podporo. Zaradi inovacije neskončne barvne kartuše Optiprintovi uporabniki tiskajo barvno po ceni črno-belih izpisov.

V treh korakih do informativnega izračuna ponudbe

Vas zanima, koliko bi vas stal najem tiskalnika pri nas? Izpolnite obrazec in zgolj v treh korakih pridobite informativno ponudbo.

V treh korakih do izračuna ponudbe