Dodajte posebno noto svojim voščilnicam in jih to leto natisnite kar sami. V Optiprintu smo pripravili sestavek nasvetov za brezskrbno tiskanje najlepših voščilnic.

Pred tiskanjem voščilnic si pripravite naslednje:

  • Kvalitetnejši papir za voščilnice (gramature 120 g/m2)
  • Grafično zasnovo vaše voščilnice (dizajn)
  • Multifunkcijsko napravo 8710 (Več informacij si preberite tukaj)
  • Barvne kartuše s črnilom

 Nasvet: Prepričajte se, da uporabljate visokokakovostne kartuše s črnilom. Še pomembneje je, da imate na voljo dovolj črnila za tiskanje barvnih voščilnic. Predlagamo Optiprint neskončno kartušo.

Sledite naslednjim korakom in z malo vztrajnosti natisnite voščilnice s posebnim osebnim pečatom. 

 

Korak 1: Grafično oblikovanje voščilnice

Grafično podobo voščilnice lahko oblikujemo sami ali jo prevzamemo izmed že nastavljenih predlog. Orodje Greeting Island vam odlično služi pri oblikovanju, saj ponuja pred pripravljeno  zasnovo (masko) voščilnice. V zasnovo poljubno naložite želene fotografije ter besedilo in le-ta vam samostojno razporedi zaporedje stranic ter pripravi razporeditev za tiskanje.

V kolikor bi želeli sami na enostaven način oblikovati voščilnice, priporočamo brezplačni program Canva. Orodje vsebuje pred nastavljene oblike tematskih voščilnic. Obliko lahko prosto oblikujete in nastavite svoje dimenzije. V Optiprintu smo za oblikovanje naše voščilnice uporabili Canvo in ročno določili dimenzije voščilnice A5 (148 × 210 mm).

Voščilnice lahko oblikujete tudi v Microsoft programih (MS Word). Še bolj kvalitetno jih lahko oblikujete v plačljivih programih, kot so Photoshop ali Photoshop Elements.

Različni programi ponujajo različno prilagodljivosti glede velikosti postavitve, namestitve fotografij, oblikovanja fotografij in besedila ter upravljanja barv, zato si glede na zahteve, izberete svojega najljubšega.

Slika 1: prikaz priprave grafične predloge za voščilnico (vir: Optiprint)

Korak 2: Postavitev voščilnice, določitev velikosti papirja

Ko razvijamo grafično zasnovo voščilnice je potrebno pomisliti, kako bo voščilnica postavljena. Ležeče ali stoječe in ali se bo prepogibala. Postavitev slik je pomembna zaradi pravilnega tiskanja. Glede postavitve si lahko pomagate z dokumentom tukaj.

Postavitev regulirate tako, da grafiko voščilnice shranite v pdf dokument. V Optiprintu smo v dizajn vstavili zaporedne prazne strani, glede na želeno ležeče prepogibanje. Iz Canva programa smo prenesli datoteko štirih slik (prva stran s ključno grafiko, prazna stran, stran s posvetilom, prazna stran). Za prenos smo izbrali pdf dokument. Datoteko v pdf fokumentu smo shranili v računalnik).  Za tiskanje smo odprli dokument s voščilnico, izbrali možnost tiskanja ter uredili nastavitve tiskanja.

Pri nastavitvah tiskanja smo bili pozorni na naslednje (glej spodnjo sliko): Barvno tiskanje, postavitev tiskanja –> ležeča, izbira strani na list –> 2 strani, robovi tiskanja –> brez robov, obojestransko tiskanje.

Slika 2: prikaz nastavitev tiskanja voščilnice (vir: Optiprint) 

Nasvet 1: V kolikor želite uporabiti večino vnaprej pridobljenih voščilnic za brizgalne tiskalnike, morate za tiskalnik določiti velikost papirja po meri. Večina tiskalnikov HP imajo to funkcijo. Za nastavitev papirja v tiskalniku sledite usmerjevalnemu gumbu, odvisno od tega, kako je postavljena vaša voščilnica.

Nasvet 2: Naenkrat podajte le nekaj listov. Večina brizgalnih tiskalnikov v resnici ni zasnovana tako, da bi sprejemala velike svežnje debelejšega papirja in jih dosledno podajala. Zato previdno rokujte z napravo in v pladenj za papir naenkrat vstavite le 5 do 10 listov.

Priporočamo, da za tiskanje voščilnic uporabite multifunckijsko napravo HP 8710 z Optiprint neskončno kartušo.

Korak 3: Tiskanje voščilnice

Ko imate pripravljene vse nastavitve, jih na hitro še enkrat preletite in kliknete gumb »natisni«.

Slika 3: GIF tiskanja voščilnice (vir: Optiprint) 

Slika 4: Čudovita voščilnica je natisnjena in pripravljena za pošiljanje (vir: Optiprint) 

Želimo vam brezskrbno pripravo voščilnic. In čudovite praznike.