Imate tudi vi težave pri skeniranju oziroma optičnem branju? In se vam dogaja, da je kakovost scanov oziroma optično prebranih dokumentov slaba, saj se na njih pojavljajo packe in črte?

Brez skrbi. Težave odpravite z Optiprintovimi enostavnimi nasveti.

 

V prispevku predstavljamo dve najpogostejši zagati, ki se dogajata uporabnikom:

1. ČRTE ali PACKE NA DOLOČENIH MESTIH

Če se pojavijo črte ali packe le na določenih mestih (vedno na istih), je za napako verjetno kriva umazanija na steklu.

Steklo boste najlažje očistili s krpico, ki ne pušča muck. Če krpica pušča mucke, težave ne boste odpravili. Lahko si pomagate tudi z manjšo količino čistila za steklo na krpici, vendar upoštevajte varnostna navodila in se izognite pretirani uporabi ter močenju naprave.

Če se pojavijo črte pri kopiranju/skeniranju iz avtomatskega podajalca, dvignite pokrov naprave in s krpico pobrišite tanka pasova stekla na levi strani naprave ter na spodnji strani pokrova. – Če se pojavijo packe pri kopiranju/skeniranju s steklene plošče, dvignite pokrov naprave in s krpico pobrišite celotno stekleno ploščo. Priročnik za čiščenje si poglejte tukaj.

2. ČRTE PO VSEM LISTU

Če se pojavijo črte po celem listu, izklopite napravo, počakajte nekaj sekund in jo nato ponovno vklopite.

 

Optiprint servisna ekipa vam je ves čas na voljo

Če težav ne morete odpraviti, ne odlašajte in nas kontaktirajte. Izpolnite Optiprintov servisni obrazec, nas pokličite na servisni telefon (tukaj) ali pošljite elektronsko sporočilo (tukaj).

Želimo vam kvalitetno in brezskrbno skeniranje.