Osnovne informacije

Naziv podjetja: Optiprint, d.o.o.

Naslov: Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Slovenija

E-mail: info@optiprint.si

Telefon: 0590 25 812

Fax: 0590 25 810

Spletni naslov: www.optiprint.si

Osnovna dejavnost podjetja: Oddajanje tiskalnikov in multifunkcijskih naprav v najem

Registrirana dejavnost: N77.330 Dajanje pisarniške opreme in računalniških naprav v najem in zakup

Leto ustanovitve: 2009

Davčna številka: SI10180630

Matična številka: 3575683000

TRR: SI56 6000 0000 0233 841 (Hranilnica LON, d.d., Kranj)

SWIFT: HLONSI22

Banka: Hranilnica LON, d. d.

Naslov banke: Žanova ulica 3, 4000 Kranj, Slovenija

Ustanovitveni kapital podjetja: 10.000 €

v. d. direktorja: Matjaž Bavdek

Število zaposlenih februarja 2018: 21

Naša zgodba

Podjetje Optiprint, d.o.o., smo ustanovili leta 2009, z namenom ustvarjanja cenovno dostopnega in za poslovne uporabnike brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav.

Uspešen poslovni model in posledično vedno večje zanimanje za našo storitev s strani poslovnih uporabnikov iz celotne Slovenije nas je spodbudilo, da smo prek franšizne skupine pokrili celotno Slovenijo. S poslovnim modelom smo trenutno prisotni tudi na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Romuniji, Avstriji in na Češkem.

Naši poslovni uporabniki so na osnovi dovršenega franšiznega modela deležni enake storitve, ne glede na to, kje se nahajajo in kako je organizirano njihovo poslovanje. Nenehno stremimo k razvoju naprednih načinov tiskanja in k izboljšavi delovnih procesov, ki zaposlenim in franšizojemalcem lajšajo delo, strankam pa nudijo prijaznejšo in cenovno dostopno storitev.

Posledično se lahko ponašamo z izjemno zadovoljnimi uporabniki, ki širijo dobro besedo o nas in s tem pripomorejo k ustvarjanju uspešne zgodbe naše franšizne skupine.

Ustvarjamo trende prihodnosti

Zanesljivost

Bili smo prvi, ki smo na slovenskem trgu razvili in vpeljali inovativno rešitev, ki vodi v drastično zniževanje stroškov tiskanja. Zaradi naših večletnih izkušenj in široke franšizne skupine veljamo za zanesljivega poslovnega partnerja. Na osnovi dolgoročne usmerjenosti v ustvarjanje optimalnih rešitev tiskanja omogočamo našim poslovnim uporabnikom kakovostne storitve in izdelke, ki so vedno v koraku s časom.

Pošten odnos in kakovostno partnerstvo

Cenimo in si prizadevamo za medsebojen pošten in kakovosten poslovni odnos do vseh poslovnih partnerjev, ki temelji na zaupanju in etičnosti. S prilagajanjem posameznim uporabnikom in kakovostno storitvijo ustvarjamo ter ohranjamo zadovoljne poslovne partnerje – zaupa nam že več kot 2.500 poslovnih subjektov.

Nenehen razvoj

Stalne izboljšave in sledenje tehnološkemu napredku sta strasti, ki sta v našem podjetju prisotni že od samega začetka. S pomočjo razumevanja potreb naših partnerjev smo ustvarili skupino nadarjenih strokovnjakov, ki si na dnevni ravni prizadevajo za izboljšanje naše storitve in s tem za še boljše uporabniške izkušnje naših partnerjev.

Poslanstvo

Poslovnih priložnosti ne izpuščamo

Naše poslanstvo je zagotavljanje kakovostnega, okolju prijaznega in dostopnega najema barvnih tiskalnikov ter multifunkcijskih naprav za vse vrste poslovnih uporabnikov.

Vizija

Prizadevanje in volja vodita do odličnih rezultatov

Postati in ostati vodilni v svetovnem merilu na področju razvoja inovativnih sistemov za neprekinjeno dovajanje črnila in na področju storitve najema barvnih tiskalnikov ter multifunkcijskih naprav.

Vprašanja in odgovori

Kako postanem vaša stranka?
Izpolnite spletni formular in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali ter se dogovorili za termin brezplačnega preizkusa.

Kaj vse pridobim z vašo storitvijo?
Fiksna najemnina vključuje napravo, namestitev, redno servisiranje in odpravo napak, podporo, rezervne dele in potrošni material (kartuše itd.) ter opredeljeno število barvnih ali črno-belih izpisov. Le papir in elektrika nista vključena v ceno najema.

Za koliko časa nas najemna pogodba zavezuje?
Omogočamo vam pogodbo brez dolgoročne vezave. Pogodbena vezava je v nekaterih primerih odvisna od paketa najema. V primeru kratkoročnega najema (1–3 mesece) zaračunamo 30,00 € (brez DDV-ja) + kilometrino po veljavni zakonodaji za stroške namestitve.

Kakšen je odzivni čas v primeru okvare?
Več kot 95 % napak, ki so nam posredovane do 12. ure, obravnavamo v istem dnevu, napake, posredovane po 12. uri, pa v istem dnevu ali najkasneje naslednji dan.

Kako je z najemom izven Ljubljane?
Z našo franšizno skupino pokrivamo celotno Slovenijo, naše stranke pa so deležne enakovredne storitve ne glede na to, iz katerega kraja prihajajo.

Ali moramo tiskalnik kupiti sami?
Ne, tiskalnik je vključen v ceno najema. O konkretnem tipu tiskalnika se boste dogovorili z našim svetovalcem glede na vaše potrebe.

Kako je s kartušami?
Kartuše in drugi potrošni material (razen papirja in elektrike) so že vključeni v ceno najema in jih dodatno ne plačujete.

Kako je s servisi naprav?
Fiksna cena najema vključuje vse servisne storitve. Izjema je le odprava napak, ki nastanejo zaradi malomarne ali nepravilne uporabe naprave. V primeru malomarne uporabe naprav zaračunamo odpravo napak po uradnem servisnem ceniku.

Projekt “Izboljšanje procesov v podjetju Optiprint, d.o.o.” prejel EU sofinanciranje

Ljubljana, 22. 5. 2018

Cilj naložbe je izboljšanje konkurenčnosti podjetja preko procesnih izboljšav. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.euskladi.si.

Projekt “Digitalizacija Optiprintovega poslovnega modela in poslovnih procesov v družbi Optiprint, d.o.o.” prejel EU sofinanciranje

Ljubljana, 22. 5. 2018

Cilj naložbe je skozi digitalizacijo poslovanja izboljšati komunikacijo z deležniki ter povečati konkurenčnost podjetja Optiprint, d.o.o.. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.euskladi.si.

Timska Olimpijada

Ljubljana, 22. 9. 2017

Petek, 22. 9. 2017, je za ekipo Optiprinta potekal v sproščenem športnem vzdušju. Organizatorji teambuildinga so nam pripravili program Timska olimpijada. V treh skupinah smo se med seboj pomerili v nenavadnih športnih nalogah, kjer je bilo potrebno medsebojno sodelovanje, da smo lahko uspešno zaključili športno nalogo.

Po zaključku Timske olimpijade sta nas čakali tudi zasluženi pijača in jedača.

Utrinke dogodka si lahko ogledate v galeriji.

Novica

Ljubljana, 20. 9. 2017

Družba Optiprint, d.o.o. izvaja operacijo pridobivanja CE - EMC certifikata za potrebe lansiranja novega produkta OPS1 na trg.
Naložbo sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mediji o nas

Postanite član naše skupine

Našim zaposlenim se trudimo omogočiti opravljanje dela, ki jih veseli. Verjamemo, da lahko oseba, ki je zavzeta za delo in je z njim zadovoljna, to delo opravlja najbolje.

Smo hitrorastoče podjetje, vselej na preži za mladimi talenti. Bi se želeli pridružiti našemu kolektivu?

 

Trenutno razpisana delovna mesta:

Serviser (m/ž)

Opis delovnega mesta:

 • priprava in servisiranje ink jet in laserskih tiskalnikov/multifunkcijskih naprav,
 • nameščanje tiskalnikov/multifunkcijskih naprav pri strankah,
 • komunikacija s strankami na dnevnem nivoju,
 • pretežno terensko delo,
 • druga opravila, ki so v pomoč sodelavcem,
 • druga opravila po navodilu nadrejenega.

Pričakujemo:

 • izjemno natančnost pri delu,
 • ročne spretnosti,
 • samoiniciativnost in pozitivno naravnanost,
 • vsaj IV. stopnjo izobrazbe ustrezne smeri,
 • vozniški izpit B kategorije,
 • vsaj 2 leti delovnih izkušenj z enakim ali podobnim delom,
 • računalniško znanje,
 • osnovno znanje angleškega jezika.

Pričetek dela: čim prej.

Kandidati opravijo pred nastopom dela praktični test na delovnem mestu.

Nudimo:

 • zaposlitev za določen čas 6 mesecev z možnostjo kasnejše zaposlitve za nedoločen čas,
 • ustrezno uvajanje,
 • zaposlitev v urejenem in prijetnem delovnem okolju,
 • sodelovanje z mladimi in dinamičnimi sodelavci,
 • redno plačilo z možnostjo stimulativnega nagrajevanja.,
 • vsaj 2 leti delovnih izkušenj z enakim ali podobnim delom,
 • računalniško znanje,
 • osnovno znanje angleškega jezika.
Če se v našem oglasu prepoznate, vas vabimo, da nam pošljete svojo prijavo z življenjepisom in pripisom »Serviser« na cv@optiprint.si. Za dodatne informacije smo prav tako dosegljivi na tem e-naslovu.

Najem barvnih tiskalnikov
in multifunkcijskih naprav

Brezskrbno
barvno tiskanje

Ekološka rešitev
za vsako pisarno

Odzivna in
učinkovita podpora